WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

‘Mariniers 1667’ landen bij Fort Landguard aan de Engelse kust

Posted on 27 juni 2017 by Admin - Categorized in: 1588-1795 ~ Republiek der Verenigde Nederlanden, Evenementen
Nederlandse Mariniers 1667 - landing Felixstowe Attack Fort Landguard - Dutch Marines - Tocht naar Chatham - Equipage De Delft - Re-enactment Marine Dutch Navy 7

In het kader van de glorieuze ‘Tocht naar Chatham’ onder leiding van Michiel de Ruyter, is in het afgelopen weekeinde een landing uitgevoerd bij Landguard Fort in Felixstowe aan de Engelse Noordzeekust.

Nederlandse Mariniers 1667 - landing Felixstowe Attack Fort Landguard - Dutch Marines - Tocht naar Chatham - Equipage De Delft - Re-enactment Marine Dutch Navy 0

De landing vond plaats met vier sloepen op het strand bij Felixstowe aan de Engelse Noordzeekust.

 

Nederlandse Mariniers 1667 - landing Felixstowe Attack Fort Landguard - Dutch Marines - Tocht naar Chatham - Equipage De Delft - Re-enactment Marine Dutch Navy 0

Zeesoldaten of Mariniers van het ‘Regiment de Marine’ in gevecht tijdens de ‘Attack on Landguard Fort’.

Equipage De Delft voerde hier als ‘Mariniers 1667’ samen met Allemansend Re-enactment twee landingen uit en werd hierbij ondersteund door ‘Landtmilitie’ (Saluutbatterij Atkins en Vereniging Krijgshistorie Vesting Bourtange).

Nederlandse Mariniers 1667 - landing Felixstowe Attack Fort Landguard - Dutch Marines - Tocht naar Chatham - Equipage De Delft - Re-enactment Marine Dutch Navy 0

De Nederlandse Mariniers in gevecht met Engelse troepen in Felixstowe.

De aanval op het Fort Landguard verliep 350 jaar geleden echter minder succesvol dan de succesvolle aanval op de Medway; na twee aanvallen, (waarbij acht Nederlanders sneuvelden), scheepten de Nederlandse troepen weer in en zeilden zij door naar het vaderland. Daar werd trots het prijsgenomen Britse vlaggeschip “Royal Charles” in de Marinehaven Hellevoetsluis afgemeerd.

Nederlandse Mariniers 1667 - landing Felixstowe Attack Fort Landguard - Dutch Marines - Tocht naar Chatham - Equipage De Delft - Re-enactment Marine Dutch Navy 0

Fort Landguard met de Mariniers op de rug gezien.

Terug in Hellevoetsluis op 30 juni
Als vervolg op de aanval bij Fort Landguard, zal op vrijdag 30 juni 2017 het opbrengen van de “Royal Charles” in Hellevoetsluis feestelijk worden herdacht. ‘Michiel de Ruyter’ zal om 20.30 uur worden ontvangen aan de Oostzanddijk door burgemeester M. Junius. Equipage De Delft en Allemansend Re-enactment zullen dit uitbeelden met de Capiteyns-Chaloupe en andere historische sloepen. Tevens zal op zaterdag 1 en zondag 2 juli bij het Droogdok Jan Blanken een 17e-eeuws kampement te zien zijn en zullen er schermutselingen in de Hellevoetse “Haaven” plaatsvinden.