WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Hoornblazers van het Korps Mariniers en Equipage luiden “De Delft 2020” in.

Posted on 17 mei 2017 by Admin - Categorized in: Promotie
Hoornblazers van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de heer Bert Aben, oud-commandant van het Korps Mariniers te Rotterdam luidden het project "De Delft 2020" in. Equipage De Delft was hierbij vanzelfsprekend aanwezig.

Op dinsdag 16 mei werd door de heer Bert Aben, voorzitter van de Wereldhavendagen en Oud-Commandant van het Korps Mariniers te Rotterdam bij Museum De Delft het project “De Delft 2020” ingeluid.

“De Delft 2020” is een ambitieus plan om ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft” vorm te geven als “De ultieme maritieme beleving” aan de Schiehaven 15 in Rotterdam-Delfshaven (Lloydkwartier).

Equipage De Delft en de hoornblazers van het Korps Mariniers, "in rust" met de handen op de rug.

Equipage De Delft en de hoornblazers van het Korps Mariniers, “in rust” met de handen op de rug.

Tezamen met twee hoornblazers van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, was Equipage De Delft present bij de presentatie en onthulling van het bouwbord. De hoorblazers van het Korps Mariniers bliezen het trompetsignaal “Wilhelmus” en de ‘Marinier 1797 (in ‘zeemonteering’ gekleed), ‘Schipper 1797’ droegen respectievelijk de “Princevlag” ofwel 18e-eeuwse Nederlandse vlag en de “Vlag der Bataafsche Marine”, onder toeziend oog der ‘Lieutenant ter Zee 1797’. (Boven: foto door Jan Hofman)

Logo "De Delft 2020" (ontwerp: Stephan Vroom)

Logo “De Delft 2020”
(ontwerp: Stephan Vroom)