WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Chaloupe: Zeegevegt op den Maze

Posted on 1 september 2013 by Admin - Categorized in: Evenementen

Op 12 & 13 oktober organiseert de Equipage i.s.m. historische werf Rotterdams Welvaren een maritiem spektakel ten tijde van Napoleon.

Met een 50-tal “re-enactors” zal het leven uit de napoleontische periode (1795 – 1815) zeer getrouw worden herbeleeft op een ‘scheepswerf der Marine’. Met als bijzonder schouwspel op de zaterdag avond een heuse reconstructie van een Zeegevegt tussen de Capiteyns Chaloupe van de Delft  en het Russisch Fregat Shtandart. Dit geheel volgens die periode met echte musketten en bulderende kanons !!

Mariniers en matrozen zullen met de Capiteyns Chaloupe een ‘zeegevecht’ uitbeelden en een Russische driemaster Enteren , waarbij echte musketten en canons zullen bulderen. Een touwslager, verkoopster van ‘koeck ende snoep’, een kampement der mariniers,  zee-officieren, matrozen, adelborsten, gegoede burgerij, scheepstimmerlieden, handelaren in hout en scheepsmaterialen en natuurlijk de scheepsbouwmeester  zullen op de kade waar ’s-Lands Schip van Oorlog ‘de Delft’ in aanbouw is, de Napoleontische tijd doen herleven. Een veelheid van ambachten en uitbeeldingen zijn te aanschouwen met de nadruk op Maritieme en (Bataafsche) Marine uitbeeldingen.

Zaterdag 12 Oktober: 17:00 – 22:00
Op zaterdag avond zal in de schemering op het water van de Nieuwe Maas een spiegelgevecht worden opgevoerd. Bulderende kanons, musketten en een heuse driemaster laten u deze avond niet snel vergeten! Er zijn spiegelgevechten gepland om 19:00 – 20:00 – 21:00 uur.

Zondag 13 Oktober : 10:00 – 17:00
Op zondag zal het terrein van Rotterdams welvaren omgetoverd zijn tot s´Lands werf uit omstreeks 1795-1813 alwaar u het alledaagse leven treft van toen!
Aanschouw een hoeveelheid aan maritieme ambachten en kom oog in oog
te staan met ruwe zeebonken, mariniers, hun officieren en wie weet?

Laat u verrassen door een wereld uit vervlogen tijden.

KAARTVERKOOP

Prijzen

Zaterdag terras Zaterdagkade Zondag terras Zondag kade
volwassen  € 12,50
€ 10 € 12,50 € 10
kind € 7,50 € 5 € 7,50 € 5
vriend € 7,50 € 5 € 7,50 € 5
Vrijwilligers/personeel € 7,50 € 5 € 7,50 € 5

 

Contact:

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Kaartverkoop  info@rotterdamswelvaren.nl

PR & Redactie  info@equipage-dedelft.nl

De organisatie heeft geen invloed op vaarschema’s van schepen of invloed op de elementen (slecht weer).
Derhalve behoud de organisatie zich het recht voor om alle activiteiten te beoordelen op haalbaarheid en veiligheid
voor de deelnemers.