WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Equipage De Delft te gast in het Rijksmuseum

Posted on 14 november 2016 by Admin - Categorized in: Historisch onderzoek
Equipage De Delft - re-enactment Nederlandse Marine - Rijksmuseum - Michiel de Ruyter

Op 12 november was Equipage De Delft te gast in het Amsterdamse Rijksmuseum. Geheel in stijl gekleed (anno 1797-1800) was Equipage De Delft een ‘extra attractie’ voor de overige bezoekers van het Rijksmuseum.

Zeeheld Michiel de Ruyter

Met het oog op het aanstaande herdenkingsjaar van de ‘Tocht naar Chatham’ in 2017, was één van de bezochte topstukken het schilderij van Luitenant-Admiraal Michiel de Ruyter, geschilderd door Ferdinand Bol, 1667 en de bewaardgebleven spiegelversiering van het Engelse vlaggeschip “Royal Charles”, die door de Nederlanders in glorie naar Hellevoetsluis werd gesleept na de succesvolle actie op de Medway in 1667.

Scheepsmodellen van de ‘Bataafsche Marine’

Maar ook de periode van Equipage De Delft zélf werd niet overgeslagen: de Marine-modellenkamer was een lust voor het oog, want hier waren vele scheepsmodellen te aanschouwen uit de Bataafse periode. Te zien waren sloepen (chaloupen), barkassen, de kanonneerboot No.2 van Jan Carel Josephus van Speijk, de Bataafsche Canonneergaley “Weer Wraak”, de Bataafsche ‘zeinmast’ en nog veel meer Nederlandse topstukken.

Equipage De Delft - re-enactment Nederlandse Marine - Rijksmuseum - Michiel de Ruyter - spiegelversiering Royal Charles - tocht naar Chatham

Equipage De Delft te gast in het Rijksmuseum, bij de spiegelversiering van het prijsgenomen Engelse vlaggeschip “Royal Charles”, tijdens de Tocht naar Chatham 1667.