WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

‘Bataafse Mariniers’ present tijdens Rotterdamse Wereldhavendagen

Posted on 31 augustus 2016 by Admin - Categorized in: 1795-1806 ~ Bataafse Republiek / Bataafs Gemenebest, Promotie
Equipage De Delft - Marinier 1795-1797 - Zeeslag bij Kamperduin Bataafse Republiek - Marine Batavian Republic Dutch Navy re-enactment

Terug naar de Zeeslag bij Kamperduin, tegen de Engelsen

‘Bataafse mariniers’, ‘scheepsvolk’ en ‘zee-officieren’ zullen tijdens de Wereldhavendagen present zijn bij Museum De Delft in Rotterdam-Delfshaven. Hier komt ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft” weer tot leven door vele museale vondsten uit het wrak van de oorspronkelijke “Delft”. Het wrak ligt in de Noordzee, ter hoogte van Scheveningen. Tevens wordt op de museale scheepswerf aan de herbouw van dit linieschip gewerkt. ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft” weerde zich in 1797 moedig tegen de Engelse vloot tijdens de Zeeslag bij Kamperduin, toen ons land zich de ‘Bataafsche Republiek’ noemde.

Museum De Delft, Rotterdam-Delfshaven

Naast diverse andere activiteiten op de werf, zijn op zaterdag 3 en zondag 4 september tussen 11 en 17.00 uur de ‘re-enactors’ van Equipage De Delft te zien op de kade bij Museum De Delft, Schiehaven 15, Rotterdam-Delfshaven (Lloydkwartier). Zij zullen ondermeer demonstraties geven in het vuren met zwartkruit-musketten en van andere authentieke maritieme vaardigheden.