WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Doe mee …….. als Marinier of Matroos op 10 & 11 september bij Fort Buitensluis !

Equipage De Delft 2016 Rotterdam Hellevoetsluis Numansdorp - Marinier Matroos 1797 1810 - Doe mee - Marine - Fort Buitensluis - historische uitbeelding - re-enactment - Wereldhavendagen 2016 - Vlissingen Maritiem - Sail De Ruyter - Koninklijke Marine - Mariniersmuseum - 350 jaar Korps Mariniers - fregat Shtandart - Utrechts Statenjacht - Fort Buitensluis

Maak kennis met Equipage De Delft en doe mee ….. !

Ben je geïnteresseerd in maritieme historie, actie en avontuur ? Monster dan aan als ‘Marinier’ of ‘Matroos’ in het weekend van 10 en 11 september 2016. Volwassenen en jongeren van 14 jaar en ouder zijn welkom om als Marinier anno 1805-1810 of als Matroos in actie te komen. Wil je als kennismaking één of twee dagen deelnemen, stuur dan een email naar equipage@dedelft.nl (je krijgt dan nadere informatie toegezonden).

Equipage De Delft 1797 1810 Bataafse Republiek- Koninkrijk Holland - Dutch Navy re-enactment marinier matroos

Marine-kampement

Equipage De Delft zal een Marine-kampement opbouwen op het terrein van Fort Buitensluis in Numansdorp. Het fort is strategisch gelegen aan het Hollandsch Diep, tegenover het Volkerak en kijkt uit over het Haringvliet. In het Marine-kampement zullen de Mariniers bezig zijn met wapenoefeningen en exercities. Het maritieme soldatenleven aan het begin van de 19e eeuw zal worden uitgebeeld. Zoals in die tijd gebruikelijk, zullen ook de vrouwen, kampvolgsters en kinderen van de mariniers bezig zijn in het kampement.

 

Mariniers 1805 - 1810 - Bataafse Republiek - Koninkrijk Holland - Equipage De Delft - Netherlands Marines - Navy re-enactment - geschiedenis Korps Mariniers

Nederlandse Mariniers 1805-1810

Mariniers 1805 - 1810 - Bataafse Republiek - Koninkrijk Holland - Equipage De Delft - Netherlands Marines - Navy re-enactment - geschiedenis Korps Mariniers

Mariniers 1805-1810 tijdens de ‘strijd’, vurend met musketten.

Chaloupe als kanonneersloep

In de haven van Fort Buitensluis ligt de Capiteyns-Chaloupe, die als kanonneerboot getuigd en bewapend zal zijn. Hiervoor beschikt de chaloupe over een ‘draaibas’ een klein draaibaar kanon, dat nabij de boeg van de 10-meter lange sloep staat opgesteld. Deze chaloupen werden gebruikt voor landingen en ter bescherming van de zeegaten en binnenwateren.

Capiteyns-Chaloupe 1797 Marine sloep Bataafse Republiek Dutch Navy sloop Equipage De Delft re-enactment marinier matroos

De Capiteyns-Chaloupe, uitgerust als kanonneersloep.

Open Monumentendag Fort Buitensluis op zaterdag 10 september

Ook voor de toeschouwers en andere belangstellenden is er op zaterdag 10 september bij Fort Buitensluis veel te zien. Het fort is open in het kader van Open Monumentendag en er zal ondermeer een brocante markt worden gehouden. Zondag 11 september is het fort niet geopend voor bezoekers. Leden van Equipage De Delft zullen op die dag wel op het terrein van het fort en met de Chaloupe actief zijn. Zie voor meer informatie over Fort Buitensluis, de website: www.fortbuitensluis.nl

fort buitensluis