WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

RESTAURATIE ‘BOMVRIJ LOGIES’ GESTART !

Posted on 27 augustus 2023 by Admin - Categorized in: Evenementen
Bomvrij Logies - Vesting Hellevoetsluis - restauratie gestart op 21 augustus 2023

Maandag 21 augustus 2023 is in opdracht van de Gemeente Voorne aan Zee het erkend restauratie bouwbedrijf Koninklijke Woudenberg gestart met de restauratie van het ‘Bomvrij Logies’, gelegen op het Unie-Bolwerk in de Vesting Hellevoetsluis.

Het gebouw is nu tijdelijk ontruimd door Equipage De Delft. Na de restauratie, die zo’n elf maanden gaat duren, zal het uit 1857 stammende monumentale voormalig buskruitmagazijn weer als historisch quartier in gebruik genomen worden. Tijdelijk is Equipage De Delft even ‘ontheemd’, maar zal vanzelfsprekend op andere locaties in Hellevoetsluis en daarbuiten te zien zijn.

ZANDLAAG

De aanzienlijke zandlaag, die het gebouw onder andere ‘bomvrij’ maakte is verwijderd en het waterdicht maken van het dak zal als eerste onderdeel van de restauratie worden aangepakt. De zandlaag die op het dak lag, ligt nu verspreid in twee enorme zandbergen naast het gebouw.

Ook zal ondermeer het voegwerk worden vervangen en zullen er weer authentieke kozijnen, ramen en luiken worden geplaatst.

Vanwege de restauratie is het ‘Bomvrij Logies’ gedurende een klein jaar niet geopend voor bezoekers.