WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

‘BOMVRIJE LOGIES’ UIT 1857 GEOPEND TIJDENS “VOORNE IN STELLING”

Posted on 24 mei 2023 by Admin - Categorized in: Evenementen
Publicatie Voorne in Stelling 2023 - Equipage De Delft Hellevoetsluis

Op zaterdag 27 mei 2023 brengt “Voorne in Stelling” het militaire erfgoed tot leven in Hellevoetsluis, Brielle en Oostvoorne. Vereniging Equipage De Delft, die gevestigd is in het historische “Bomvrije Logies” in de Vesting Hellevoetsluis, opent de deuren voor belangstellenden.

Onlangs besloot de Gemeente Hellevoetsluis dat het gebouw zal worden gerenoveerd. Het “Bomvrije Logies” is een voormalig bomvrij buskruitmagazijn uit 1857, dat ook bekend staat als “Bomvrij Hospitaal”.

KOM KIJKEN !

Tussen 10.00 en 17.00 uur kan men het historische gebouw bekijken. Belangstellenden kunnen rechtstreeks naar het “Bomvrije Logies” komen.

Er zal een klein kampement zijn opgebouwd en de leden van Equipage De Delft beelden tijdens Voorne in Stelling scheepsvolk, mariniers en burgers uit, anno 1797.

Het “Bomvrije Logies” is gelegen op het Unie-Bolwerk van de Vesting Hellevoetsluis (gelegen achter het theater / de bibliotheek aan de Opzoomerlaan 106).

Vereniging Equipage De Delft beeldt de historie uit van de Nederlandse Marine en het Korps Mariniers van 1667 tot en met 1940.