WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Zondag 2 april: HISTORISCHE SOLDATEN IN HELLEVOETSLUIS

Posted on 26 maart 2023 by Admin - Categorized in: Evenementen

Kampement Mariniers bij het ‘Bomvrije Logies’ en exercerende soldaten

Zondag 2 april, zijn bezoekers van 12.00 tot 16.00 uur welkom om het historische kampement bij het ‘Bomvrije Logies’ te bezoeken en exercerende soldaten en burgers te zien uit de tijd van Napoleon.

De exercitie vindt plaats bij de Hellevoetse vereniging Equipage De Delft. Hieraan zullen ook leden van de Napoleontische Associatie der Nederlanden (NAN) deelnemen.
Er zijn ook demonstraties musketschieten (de bezoekers staan op afstand, de demonstratie vindt plaats in een afgebakend gedeelte).

De exercitie wordt gehouden bij het ‘Bomvrije Logies’ (ook ‘Bomvrij Hospitaal’ genoemd), Opzoomerlaan 82 (achter Cultuurhuis De Veste / bibliotheek), op het Unie-Bolwerk in de Vesting Hellevoetsluis.

DOE MEE !
Tijdens het exercitie bestaat de mogelijkheid voor geïnteresseerden om bij Equipage De Delft deel te nemen aan de exercities en het soldatenleven.
Volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar zijn welkom. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ervaring is niet nodig. De vereniging zorgt voor uniformen.
Belangstellenden kunnen zich opgeven via email: info@equipage-dedelft.nl

~ * ~

Equipage De Delft beeldt o.m. de bemanning (scheepsvolk, mariniers en zee-officieren) uit van ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft” (1782-1797), die Hellevoetsluis als thuishaven had.

Equipage De Delft is gevestigd in het ‘Bomvrije Logies’ (anno 1857 gebouwd als buskruitmagazijn), gelegen op het Unie-Bolwerk in de Vesting Hellevoetsluis.