WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

17e EEUWS SCHEEPSVOLK, BURGERS EN MARINIERS OP DE BATAVIA IN LELYSTAD

Posted on 5 februari 2023 by Admin - Categorized in: Evenementen
Mariniers 1667-1672 - Michiel de Ruyter - Equipage De Delft - Bataviawerf - Batavialand Lelystad - Dutch Marines - Tocht naar Chatham 1

Zondag 19 februari 2023: “Werk en verblijf aan boord van een Oost-Indiëvaarder”

Op zondag 19 februari 2023 zullen ‘scheepsvolk, burgers en mariniers’ uit de tijd van Michiel de Ruyter het werk en verblijf aan boord laten zien van het Spiegel-Retourschip Batavia in Lelystad. De levende historie zal worden uitgebeeld door vereniging Equipage De Delft uit de vestingstad Hellevoetsluis, ooit de belangrijkste Marine-haven van ons land.

MICHIEL DE RUYTER

De leden van Equipage De Delft zullen in historische kleding laten zien hoe er aan boord in de 17e eeuw werd geleefd aan boord. Het groepje van circa 12 leden zal bestaan uit een scheepstimmerman, burgers en hun kinderen, matrozen en ander scheepsvolk en ook de zeesoldaten (mariniers) van Michiel de Ruyter.

Equipage De Delft is gespecialiseerd in maritieme levende geschiedenis en heeft onder andere meegewerkt aan de film “Michiel de Ruyter” (2015) en de historische dramaserie “Het Verhaal van Nederland” (2022).

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn de re-enactors aan boord te zien.