WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Equipage De Delft te zien op TV in NPO-documentaire: “HET RAMPJAAR 1672”

Posted on 27 november 2022 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft Hellevoetsluis bij Sluis Bodegraven - Rampjaar 1672 met schip HV1

In de zevendelige documentaire “Het Rampjaar 1672” (aflevering 6 “Oranje slaat terug”) kwam op vrijdag 25 november Equipage De Delft voor.

BODEGRAVEN EN MARINIERS

Bij Sluis Bodegraven, eerder dit jaar, leverden de Mariniers en Burgers van de Equipage ‘slag’ tegen de Fransen en bevrijde men Bodegraven van de Franse soldaten. Bodegraven lag aan de (Oude) Hollandsche Waterlinie.

Zo zijn in de documentaire beelden te zien van de vaderlandse Mariniers aan boord van de ‘Uytlegger’ (gewapend vaartuig) “HV1 HoutMoed”, die bij de sluis landen. Ook worden er opnames getoond van het kampement.

Aflevering 6 is terug te zien via NPO Start via onderstaande link:

https://www.npostart.nl/het-rampjaar-1672/VPWON_1336017