WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Zonnig evenement in Ouddorp

Posted on 2 oktober 2022 by Admin - Categorized in: Evenementen
Matroos rookt pijp 1801 - Het Blaeuwe Huus Ouddorp - Equipage De Delft Hellevoetsluis

Zaterdag 1 oktober was Equipage De Delft uit Hellevoetsluis op uitnodiging van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Ouddorp bij de Duinboerderij “Het Blaeuwe Huus”, dat tevens als VVV-kantoor wordt gebruikt.

Vele gezinnen uit Ouddorp en omgeving, maar ook toeristen brachten een bezoek aan het Campement der Marine. Kinderen exerceerden, de blokken (katrollen) werden ingesmeerd met lijnolie en er werd gekookt op houtvuur.

Tevens konden kinderen een Paspoort anno 1801 met hun eigen naam laten schrijven.

Het was een geslaagde zonnige dag !

Meer foto’s zijn te zien op: Equipage de Delft | Facebook