WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Open Monumentendag Hellevoetsluis 10 september

Posted on 1 september 2022 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft Hellevoetsluis - Open Monumentendag 2022 - Bomvrij Logies - Bomvrij Hospitaal

Kampement Mariniers bij het ‘Bomvrije Logies’

Tijdens Open Monumentendag, zijn bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur welkom om het historische kampement bij het ‘Bomvrije Logies’ te bezoeken. (Zondag van 10.00 tot 12.00 uur). 

Er worden regelmatig demonstraties gegeven: exerceren door de Mariniers, het afvuren van zwartkruit musketten en een ‘draaibas’ (klein scheepskanon). Men kan het “leven” van het Hellevoetse ‘Corps Mariniers’, dat in 1801 werd opgericht, zien en beleven (het ‘Corps Mariniers’ was in deze periode het vaste garnizoen van de Vesting Hellevoetsluis). Tevens kan men het ‘Bomvrije Logies’, dat dit jaar 165 jaar geleden als Bomvrij Buskruitmagazijn werd gebouwd (1857-2022), binnen bekijken.

  • Demonstratie musketschieten (de bezoekers staan op afstand, de demonstratie vindt plaats in een afgebakend gedeelte, overeenkomstig de regelgeving).
  • De overige demonstraties (maritieme ambachten, exercities, wapenonderhoud, kampleven etc..) zijn doorlopend.

Tijdens het trainingsweekend op 10 en 11 september bestaat de mogelijkheid voor geïnteresseerden om deel te nemen aan de exercities en het soldatenleven. Volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar zijn welkom. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ervaring is niet nodig. De vereniging zorgt voor uniformen. Belangstellenden kunnen zich opgeven via email: info@equipage-dedelft.nl