WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

EQUIPAGE DE DELFT bij SLAG OM COEVORDEN 1672

Posted on 29 augustus 2022 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage-De-Delft-Hellevoetsluis-tijdens-Slag-om-Coevorden-Rampjaar-1672-Mariniers-en-Scheepsvolk

Tijdens het weekend van 26 tot en met 28 augustus nam Equipage De Delft deel aan de Slag om Coevorden. Deze slag vond plaats in het “Rampjaar 1672”, toen ons land door Frankrijk, Engeland en de Duitse bisdommen Münster en Keulen werd aangevallen.

De slag tussen re-enactmentverenigingen uit binnen- en buitenland vond plaats in het Van Heutszpark in Coevorden langs de voormalige stadsgracht. Uiteraard was de Jol (kleine sloep) van de Equipage mee en werd door een ‘wal-detachement’ van Mariniers en Scheepsvolk én vanuit de Jol op de vijandelijke Münsterse troepen gevuurd.

Het was een geslaagd en goed georganiseerd evenement in een mooie groene, waterrijke omgeving !

Voor meer foto’s: Equipage de Delft | Facebook