WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Voorne in Stelling, zaterdag 4 juni 2022

Posted on 30 mei 2022 by Admin - Categorized in: Evenementen, Promotie
Voorne in Stelling 2022 - Equipage De Delft Hellevoetsluis - Bomvrij Logies - buskruitmagazijn 1857

Op zaterdag 4 juni 2022 brengt Voorne in Stelling het militaire erfgoed tot leven in Hellevoetsluis, Brielle en Oostvoorne. Vereniging Equipage De Delft, die gevestigd is in het historische “Bomvrije Logies” in Hellevoetsluis, opent de deuren voor belangstellenden.

Onlangs besloot de Gemeente Hellevoetsluis dat het gebouw zal worden gerenoveerd. Het “Bomvrije Logies” is een voormalig bomvrij buskruitmagazijn uit 1857, dat ook bekend staat als “Bomvrij Hospitaal”.

Kom kijken !

Tussen 10.00 en 17.00 uur kan men het historische gebouw bekijken. Belangstellenden kunnen rechtstreeks naar het “Bomvrije Logies” komen. Ook is het mogelijk om vanaf Kazerne Haerlem om 12.00 en 14.00 uur met één van de historisch geüniformeerde leden van Equipage De Delft mee te wandelen naar het “Bomvrije Logies”.

Het “Bomvrije Logies” is gelegen op het Unie-Bolwerk van de Vesting Hellevoetsluis (gelegen achter de bibliotheek aan de Opzoomerlaan 106).

Vereniging Equipage De Delft beeldt de historie uit van de Nederlandse Marine en het Korps Mariniers van 1667 tot en met 1940.