WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Het verhaal van het Linieschip “DELFT” uit Hellevoetsluis

Medaillon met portret v. KLtZ I.F. Heiberg Eerste Officier van 's-Lands Schip van Oorlog Delft verdronken na de Zeeslag bij Kamperduin 1797 Equipage De Delft

Bekijk de video hieronder: Eerste Officier Heiberg vertelt !

De haven van Hellevoetsluis bestaat al 400 jaar. Vele schepen meerden af in de voormalige Marinehaven of zijn op de rede voor anker gegaan.

Luister en kijk hier naar het verhaal van ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft”, dat wordt verteld door de 24-jarige Kapitein-Luitenant ter Zee I.F. Heiberg (1773-1797), die na de Zeeslag bij Kamperduin met het schip ten onder ging op de Noordzee. (Zet hiervoor je geluid aan.)

Video: Eerste Officier I.F. Heiberg vertelt het verhaal
van ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft”

Diverse afbeeldingen: met dank aan Arnold de Lange, Stephan Vroom en anderen.Video vervaardigd via: MyHeritage LiveStory.

Zegel Marine Bataafsche Republiek 1795-1806
Zegel Marine Bataafsche Republiek 1795-1806

Monster aan als ‘Marinier of ‘Matroos’ bij de historische marine! Volwassenen en jongeren van 14 jaar en ouder zijn van harte welkom om de historie zelf te beleven. 

Kom eens kijken in het ‘Bomvrije Logies’, historisch buskruitmagazijn uit 1857 in de Vesting Hellevoetsluis. Dat kan meestal op zaterdagen.

(Op zaterdagen tussen 10.00 en circa 13.00 uur zijn er meestal leden aanwezig en kunt u een kijkje komen nemen; is er niemand aanwezig, dan is de kans groot dat men in het Droogdok Jan Blanken is om te werken aan de renovatie van de historische Capiteyns-Chaloupe of Marinesloep of dat er elders een evenement wordt gehouden waar de leden aanwezig zijn; in dat geval is het ‘Bomvrije Logies’ tot onze spijt niet te bezichtigen).

Equipage De Delft is gevestigd in het ‘Bomvrije Logies’, gelegen op het Unie-Bolwerk in de Vesting Hellevoetsluis (gelegen achter de bibliotheek/ het theater, Opzoomerlaan 106).