WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

“DE LAATSTE REIS VAN DE MARS en schout-bij-nacht Willem Crul”

Posted on 21 november 2021 by Admin - Categorized in: Evenementen
"DE LAATSTE REIS VAN DE MARS en schout-bij-nacht Willem Crul"

Equipage De Delft aanwezig bij boekpresentatie

Afgelopen zaterdag werd bij het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis door de auteurs Arjen Buikstra en zijn dochter Anne Buikstra het boek over ‘s-Lands Schip van Oorlog “Mars” gepresenteerd.

Het boek vertelt het historische verhaal over de dodelijke tropische orkaan, over kapers, de zeeslag met de Engelsen bij Sint-Eustatius en de dood van Schout bij Nacht Willem Crul, tijdens de Vierde Engelse Oorlog (1780-1784). Daarnaast wordt aan de hand van brieven ook het verhaal verteld van een deel van de 418 bemanningsleden van de equipage van de “Mars”.

Een interessant boek, dat een aanwinst is voor de Nederlandse maritieme geschiedenis en de genealogie van de bemanningsleden. Het boek is in eigen beheer van de auteurs tot stand gekomen.

Een compliment aan de auteurs is zeker op zijn plaats !Meer informatie over dit boek is te vinden op: www.laatstereisvandemars.nl