WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

AAN BOORD VAN DE “BATAVIA” IN LELYSTAD

Posted on 12 oktober 2021 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft Hellevoetsluis - VOC schip Batavia - Batavialand Lelystad - Mariniers 1667 Scheepsvolk - Zeven Provinciën - Michiel de Ruyter - Tocht Chatham 1

Op zondag 3 oktober waren leden van Equipage De Delft aan boord van het VOC-schip “Batavia” in Batavialand, Lelystad.

Zij beeldden het leven aan boord uit en gaven uitleg over het gebruik van de scheepskanons, de victualiën aan boord, de zeereizen en over de handelswaar die vanuit Indië naar ons land werd gebracht.

Het was een geweldige dag, met veel belangstelling en verraste reacties van bezoekers.

Tocht naar Chatham en Michiel de Ruyter

De Mariniers of Zeesoldaten waren gekleed in de uniformen en het Scheepsvolk in zeemansplunje die in de periode van de Tocht naar Chatham (1667) werden gedragen. Tijdens deze roemruchte tocht staken de Nederlanders onder leiding van Michiel de Ruyter een deel van de Engelse vloot in brand en namen zij het Engelse vlaggeschip “Royal Charles” prijs en brachten het schip als oorlogsbuit naar Hellevoetsluis.

Op de bovenste foto staan de Mariniers en het Scheepsvolk bij het hek of hakkeboord (spiegelversiering) van ‘s-Lands Schip van Oorlog “Zeven Provinciën” deze versiering is nagebouwd in Batavialand.