WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

‘EREWACHT’ BIJ PRESENTATIE ERFGOEDLIJN PROVINCIE ZUID-HOLLAND

Posted on 26 september 2021 by Admin - Categorized in: Evenementen
Provincie Zuid-Holland Erfgoedlijn Historisch Haringvliet - Equipage De Delft Hellevoetsluis - Mariniers 1667 Michiel de Ruyter

Op vrijdag 24 september gaf Equipage De Delft acte de présence bij de presentatie van de erfgoedlijn van de Provincie Zuid-Holland voor het gebied rondom het Haringvliet, onder de naam “Historisch Haringvliet”.

Als ‘erewacht’ stonden enkele ‘Mariniers van Michiel de Ruyter’ (1667) en twee gegoede burgers uit dezelfde periode de genodigden op te wachten. De bijeenkomst werd gehouden in de museumloods van het Droogdok Jan Blanken in de Vesting Hellevoetsluis.

Samen met gedeputeerde mevrouw W. de Zoete, de senior beleidsmedewerker van de provincie mevrouw P. van der Kleij en de diverse wethouders van de betrokken gemeenten, waaronder de Hellevoetse wethouder mevrouw Margriet Den Brok, werden enkele foto’s gemaakt samen met leden van Equipage De Delft.

Foto: Provincie Zuid-Holland