WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Open Monumentendag, zaterdag 11 september 2021

Posted on 9 september 2021 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft - Vesting Hellevoetsluis - Bomvrije Logies - Mariniers - Marine - Bataafse Republiek 1795-1806

KOM KIJKEN IN ’t ‘BOMVRIJE LOGIES’ EN IN ’t ‘CAMPEMENT DER MARINE’ IN HELLEVOETSLUIS


Zaterdag 11 september is Equipage de Delft aanwezig in en rond het ‘Bomvrije Logies’, bezoekers zijn tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om te komen kijken.

Voor het uit 1857 stammende buskruitmagazijn, is een ‘Campement der Marine anno 1800’ opgebouwd, waar de ‘Mariniers’ en het ‘Scheepsvolk’ (re-enactors), gekleed in historische uniformen uitleg geven.
Op het hele uur zal er een demonstratie musketschieten worden gegeven (de bezoekers staan op afstand, de demonstratie vindt plaats in een afgebakend gedeelte, overeenkomstig de regelgeving).


De overige demonstraties (maritieme ambachten, exercities, wapenonderhoud, kampleven etc..) zijn doorlopend te zien.

Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning (‘equipage’) van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Slag bij Kamperduin (1797). De thuishaven van ’s-Lands Schip van Oorlog ”Delft” was de marinehaven Hellevoetsluis.


~ * ~


Equipage De Delft beeldt o.m. de bemanning (scheepsvolk, mariniers en zee-officieren) uit van ‘s-Lands Schip van Oorlog “Delft” (1782-1797), die Hellevoetsluis als thuishaven had.

Equipage De Delft is gevestigd in het ‘Bomvrije Logies’ (tevens bekend als ‘Bomvrij Hospitaal’) in de Vesting Hellevoetsluis, adres: Opzoomerlaan 82 (achter De Veste / Theater Twee Hondjes).