WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Geslaagde Open Monumentendag !

Posted on 13 september 2020 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft - Hellevoetsluis - Bomvrije Logies - Marine Mariniers 1795-1810

Ruim veertig geïnteresseerden brachten zaterdag 12 september een bezoek aan het ‘Bomvrije Logies’ gelegen op het Unie-Bolwerk in de Vesting Hellevoetsluis, in het kader van Open Monumentendag.

BUSKRUITMAGAZIJN

Bezoekers kregen een korte rondleiding en konden binnen kijken in het in 1857 als buskruitmagazijn gebouwde monument. Men kon de gewelfde ruimtes, die nu authentiek zijn ingericht als ‘officiersverblijf’ en ‘scheepstuigerij’ of ‘werkplaats’, bewonderen.

ZWARE ZAKKEN HIJSEN

Op het grasveld voor het gebouw (op het Unie-Bolwerk) kon men kijken naar de ‘Eerste exercitie’ van matrozen. Kinderen konden een ‘Paspoort uit 1801’ ophalen, waarop met Oost-Indische inkt hun naam werd geschreven. Ook stonden er twee ‘hijsbokken’, waar men de werking van de ‘blokken’ (katrollen) kon zien en uitproberen, door zware zakken op te hijsen.

Het was een geslaagde Open Monumentendag !

Foto door: Batavia Aad