WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Musketschoten in Hellevoetsluis

Posted on 7 september 2020 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft - Vesting Hellevoetsluis - Bomvrije Logies - Mariniers - Marine - Bataafse Republiek 1795-1806

In het weekend van 4 tot en met 6 september was Equipage De Delft te vinden bij het ‘Bomvrije Logies’ in de Vesting Hellevoetsluis.

Een ’trainingsweekend’ voor de eigen leden voor het vuren met de vuursteenslot-musketten, maar natuurlijk ook een mooie gelegenheid om het aan passerende Hellevoeters en dagjesmensen te laten zien.

KOKEN OP HOUTVUUR

Er was een kampement opgebouwd op het Unie-Bolwerk en er werd op 18e-eeuwse wijze gekookt op houtvuur. Bovendien konden belangstellenden het ‘Bomvrije Logies’, in 1857 gebouwd als buskruitmagazijn, van binnen bekijken.

HIJSEN VAN ZAKKEN

Van (roei-)riemen waren er twee ‘driepoten’ (hijsbokken) gebouwd, waarmee het gebruik van ‘blokken’ (katrollen) werd gedemonstreerd en belangstellenden het zelf konden proberen hoe zwaar (of licht) het was om zware zakken te hijsen.

Zie facebook voor meer foto’s: