WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Equipage De Delft bij viering 125 jaar Koninklijke Marine Reserve

Posted on 17 februari 2019 by Admin - Categorized in: Evenementen
Equipage De Delft - 125 jaar Koninklijke Marine Reserve - Scheepvaartmuseum Amsterdam 1

Koninklijke Marine Reserve (KMR) 125 jaar

Zaterdag 16 februari 2019 was Equipage De Delft aanwezig bij de viering van het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Marine Reserve op het Marine Etablissement Amsterdam en in het Scheepsvaartmuseum Amsterdam. Bij de viering was Z.H. Prins Maurits van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven aanwezig, zelf reserve-officier in de rang van Kapitein-Luitenant ter Zee.

Bij binnenkomst van de genodigden presenteerde Equipage De Delft zich met uitbeeldingen uit de periodes 1667 tot en met 1830: als zee- en dekofficieren, scheepsvolk, mariniers en hun dames en kinderen.

’s Ochtends vonden lezingen en uitreikingen plaats op het Marine Etablissement. ’s Middags werd samen met de genodigden een bezoek gebracht aan het Scheepvaartmuseum (het voormalige ‘s-Lands Zeemagazijn), waar de dag feestelijk werd beëindigd. Vanzelfsprekend ging men aan boord van de replica van het VOC-schip “Amsterdam” en werd de Koninklijke Sloep uit 1818 bewonderd.

Equipage De Delft - 125 jaar Koninklijke Marine Reserve - Scheepvaartmuseum Amsterdam 2

Equipage De Delft in de uniformen van de Nederlandse Marine van 1667 tot en met 1830, hier aan boord van het VOC-schip “Amsterdam” bij het Scheepvaartmuseum

 

Equipage De Delft - 125 jaar Koninklijke Marine Reserve - Scheepvaartmuseum Amsterdam

Equipage De Delft in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

(Foto’s met dank aan Jeanette Heller en Aad Stolk)