WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Equipage De Delft bij ‘Slag bij Quatre Bras’

Posted on 1 juli 2018 by Admin - Categorized in: Evenementen

In het weekeinde van 18 tot en met 20 mei namen de Mariniers van Equipage De Delft deel aan de ‘Slag bij Quatre Bras’ in België (1815).

Tijdens deze slag onderscheidden de Nederlandse troepen (8.000 man) onder commando van Prins Willem Frederik van Oranje-Nassau (de latere Koning Willem II) zich de Franse aanval (20.000 man) onder commando van Keizer Napoleon te weerstaan. De Slag bij Quatre Bras (16 juni 1815) leidde tot de Slag bij Waterloo, die twee dagen later plaatsvond.

Tijdens de re-enactment van de ‘Slag bij Quatre Bras’ waren de Mariniers van Equipage De Delft onderdeel van de ‘Tweede Brigade’, samen met Nassausche en Duitse eenheden.