WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

‘Mariniers van Michiel de Ruyter’ in “Batavialand”, Lelystad !

Posted on 3 mei 2018 by Admin - Categorized in: Evenementen
Mariniers Scheepsvolk 1667 - Tocht naar Chatham - Michiel de Ruyter - Equipage De Delft - Batavia

Op zondag 6 mei 2018, gaven de ‘Mariniers 1667’ van Equipage De Delft acte de présence op de Bataviawerf in Lelystad.

Equipage De Delft was daar op uitnodiging van “Batavialand” en de “Historische Houten Scheepsmodelbouwdag & Expo”.

 

“De Zeven Provinciën”

Nabij het vlaggeschip “De Zeven Provinciën”(in aanbouw) van Michiel de Ruyter, en het VOC-schip “Batavia” werd een klein ‘campement’ opgebouwd en kon jong en oud kennis maken met spannende verhalen, exercities met de musketten en wapengekletter.

In 1665 werd het ‘Regiment de Marine’ opgericht. Dit regiment, bestaande uit Mariniers, nam deel aan de ‘Tocht naar Chatham’in 1667. Tijdens deze glorieuze actie werd het Engelse vlaggenschip ‘Royal Charles’ prijsgenomen en naar de haven van Hellevoetsluis gebracht.

Nederlandse Mariniers 1667 - landing Felixstowe Attack Fort Landguard - Dutch Marines - Tocht naar Chatham - Equipage De Delft - Re-enactment Marine Dutch Navy 0

Nederlandse Mariniers 1667 – landing Felixstowe Attack Fort Landguard

(Foto’s: ‘Mariniers 1667’ van Equipage De Delft, boven: aan boord van de Batavia, 2018 en onder: bij Fort Landguard, Felixstowe, Engeland, 2017.)