WELKOM bij EQUIPAGE De DELFT !


Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin (11 okt. 1797). Lees meer...

MONSTER AAN!

BIJ 's~LANDS SCHIP

VAN OORLOG de 'DELFT!

Of volg ons via:

Nieuwe uitbeelding bij Equipage De Delft: ‘Mariniers 1940’

Posted on 10 december 2017 by Admin - Categorized in: Promotie
mariniers-1940-maasbruggen-rotterdam-equipage-de-delft-koninklijke-marine-korps-mariniers-re-enactment-meidagen-1940-mariniersmuseum

Op de dag dat het Korps Mariniers 352 jaar bestaat (opgericht: 10 december 1665) maken we trots bekend dat de ‘Mariniers-uitbeeldingen’ van Equipage De Delft zijn uitgebreid met de uitbeelding: ‘Mariniers 1940’.

Film voor het Mariniersmuseum

In de afgelopen tijd is er ‘achter de schermen’ volop gewerkt aan de totstandkoming van de uitbeelding ‘Mariniers 1940’. Door het verzoek van het Mariniersmuseum om ook aandacht te willen schenken aan dit belangrijke historische Mariniersmoment is een prachtig ‘Mariniers 1940’-plaatje neergezet, die te zien zal zijn in de introductiefilm van het Mariniersmuseum in Rotterdam, en zal binnenkort in première gaan. Hierdoor is de start van deze werkgroep in een ‘stroomversnelling’ geraakt met een gedegen resultaat: de ‘filmshoot’ van de Mariniers in de meidagen van 1940, die gefilmd is op De Hef (omdat de oude Maasbruggen er niet meer zijn).

Mariniers 1940 - Maasbruggen Rotterdam - Equipage De Delft - Koninklijke Marine - Korps Mariniers - re-enactment - meidagen 1940 - film Mariniersmuseum

Op de voorgrond een hedendaagse Marinier, met twee ‘Mariniers 1940’ tijdens de filmopnames voor het Mariniersmuseum (Foto: Mariniersmuseum)

Equipage De Delft ‘leverde’ ook enkele andere uitbeeldingen voor historische gebeurtenissen die in de introductiefilm te zien zullen zijn: 1667 (Tocht naar Chatham), 1704 (Verovering van Gibraltar), 1772 (Expedities in Suriname) en 1940 (Gevechten Maasbruggen Rotterdam).

Strijd om de Rotterdamse Maasbruggen in de meidagen van 1940

Equipage De Delft kan trots zijn op deze ‘eerste actie’ van deze werkgroep, waardoor de uitbeeldingen van het Korps Mariniers in de brede zin des woords belangrijk zijn uitgebreid binnen Equipage De Delft.
Door de uitbeeldingen ‘Mariniers 1667’ (Toch naar Chatham) en ‘Mariniers 1940’ (strijd om de Maasbruggen) hebben we nu dus twee uitbeeldingen binnen de ‘gelederen’ van Equipage De Delft, die eervol op het vaandel van het Korps Mariniers staan vermeld !

Mariniers 1940 - Maasbruggen Rotterdam - Equipage De Delft - Koninklijke Marine - Korps Mariniers - re-enactment - meidagen 1940 - film Mariniersmuseum

Twee ‘Mariniers 1940’ van Equipage De Delft tijdens de filmopnames voor het Mariniersmuseum (Foto: Mariniersmuseum)

Vanzelfsprekend blijft de ‘hoofduitbeelding’ van Equipage De Delft: de bemanning van ‘s-Lands Schip van Oorlog Delft’ (Zee-officieren, Scheepsvolk en Mariniers) ten tijde van de Zeeslag bij Kamperduin, 1797.

mariniers-1940-maasbruggen-rotterdam-equipage-de-delft-koninklijke-marine-korps-mariniers-re-enactment-meidagen-1940-film-mariniersmuseum

Op de voorgrond een hedendaagse Marinier, met twee ‘Mariniers 1940’ tijdens de filmopnames voor het Mariniersmuseum (Foto: Mariniersmuseum)